sunnuntai 28. kesäkuuta 2015

Onnistuneita treenejä!

Torstaina meillä oli tunti Hyyppärässä. Aloitimme tekemällä harjoitusravissa voltteja ja avotaivutuksia pitkillä sivuilla. Lyhyillä sivuilla ratsastin aina pienen pätkän enemmän eteen. Avoissa tarkoituksena oli saada Heppu ottamaan isompia askelia ja liikkumaan lavoistaan paremmin samalla rehellisesti taipuen. Yleensä avotaivutuksissa sen askel tuppaa vähän pienenemään, mutta nyt sain säilytettyä saman ravin läpi taivutusten.

Kuvat videolta.

Avojen sujuessa työstettiin ravia hetki ympyrällä. Sain vahtia tarkasti niskaremmiä, ettei se pääse katoamaan näkyvistä liian alas, jolloin Hepulla ei enää ole mitään mahdollisuutta saada lapoja ylös pysyen samalla takaosalla. Aina, kun niskaremmi alkaa uhkaavasti kadota, pitää muistaa ratsastaa jalasta eteen, jotta saan takajalat taas töihin ja sitä kautta niskan pysymään korkeimpana kohtana.

Muutaman ympyrän jälkeen tehtiin tehtävää, jossa aloitin kootussa ravissa voltilla pitkän sivun alussa ja jatkoin siitä sulkua uraa pitkin. Lyhyellä sivulla sain taas tsekata, että H lähtee jalasta eteen reippaasti. Seuraavan pitkän sivun alkuun tuli taas voltti, jolta lähdin tekemään sulkua diagonaalia pitkin. Volteilla Heppu jää usein helposti vähän pohkeen taakse, jolloin niskakin putoaa. Tässäkin auttaa yksinkertaisesti jalalla asiasta huomauttaminen. Suluissa H taipuu nihkeästi, mutta sitäkin saatiin parannettua.Laukassa tehtiin väistöjä, joilla saadaan lisää notkeutta. Nyt, kun niitä on pari viikkoa hinkattu, alkaa huomata, että Heppu pystyy tekemään jo melko jyrkkääkin väistöä ilman eteenpäinpyrkimyksen katoamista tai tasapainon menettämistä.

Väistöjen jälkeen treenattiin vielä vaihtoja, lähinnä vasemmalta oikealle, koska oikelta vasemmalle ne pääsääntöisesti tulevat jo puhtaasti. Alkuun H kuumeni ja potki vaihdoissa, mutta lopulta se vähän rentoutui ja malttoi tehdä rauhallisemmin. Sekaan osui muutama oikein hienokin vaihto, joista Heppu sai isot kehut valmentajalta.


Valmennuksesta jäi hyvä fiilis pitkäksi aikaa, sillä aina muutaman askeleen ajan Heppu tuntui tosi hienolta selkään ja kuulemma myös näytti siltä. Vielä se ei kauaa jaksa kantaa itseään oikein, mutta koko ajan tapahtuu kehitystä. Itse olen nyt alkanut löytää koko hevosesta ihan uusia nappuloita ja vaihteita, kun olen oppinut niitä etsimään rohkeasti.


Perjantaina ratsastin yksin kunnon treenit. Ravissa harjoiteltiin sulkuja ja laukassa väistöjä sekä vaihtoja. Heppu vain piristyi kierros kierrokselta ja kaikki sujui helposti, jopa hankalamman suunnan vaihdot. Tällaiset päivät ovat harvinaista herkkua, kun voi vain kehua hevosta maasta taivasiin kaikesta ja tuntuu, että voisi pyytää siltä mitä vaan!

Lauantaina ohjelmassa oli ansaittu kävelypäivä ja tänään jatketaan taas työntekoa.

Tästä on hyvä jatkaa kohti kilpailuja, seuraavat ovat ensi viikonloppuna 5.7. Kangasalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti