perjantai 10. heinäkuuta 2015

Asennetta kehiin

Kilpailujen jälkeen Hepulla oli maanantaina ja tiistaina kevyet päivät. Kävelytystä, vähän ravailua eteen-alas ja reipasta laukkaa kevyessä istunnassa.

http://essia.kuvat.fi/

Keskiviikkona palattiin treenien pariin. Harjoiteltiin väistöjä ja sulkuja. Oikealle ne sujuivat ihan sutjakasti, mutta vasemmalle niiden kanssa oli vähän enemmän tehtävää. Kun lähti väistöä (tai sulkua) vasemmalle diagonaalia pitkin, Heppu alkoi jarruttaa ja ennakoida jo vähän kulmassa enkä saanut sitä taipumaan kunnolla sisäpohkeen ympäri, jolloin väistö/sulku oli hankala aloittaa. Sain kuitenkin parannettua väistöä/sulkua ratsastamalla kulmaan voltin aina tarpeen mukaan, jos tuntui etten saanut sisäjalasta muuten reaktiota. Kulmassa hidastaminenkin jäi, kun sain Hepun taipumaan ja kuuntelemaan rehellisesti.

Torstaina oltiin Hyyppärässä valmennuksessa ja keskityttiin lähinnä aktivoimaan takaosaa. Aluksi Heppua ei olisi huvittanut ponnistella ylimääräistä, mutta pienillä kokoamisilla, peruutuksilla ja eteenratsastuksilla saatiin se liikkumaan takaosallaan ja kevenemään edestä.
 

Kun liikkumisessa alkoi olla enemmän terävyyttä ympyröillä ja suoralla uralla, tehtiin ravi- ja laukkaväistöjä. Niissäkin haettiin nimenomaan nopeutta reaktioihin ja sitä löytyikin heti, kun itse aloin oikeasti vaatimaan kunnollista reaktiota apuihini enkä tyytynyt pikkusievään hiippailuun. Loppuun tehtiin vielä muutamia vaihtoja, jotka sujuivat molempiin suuntiin mallikkaasti. Nyt siis vain lisää asennetta omaan ratsastukseeni, koska Heppu liikkuu heti hyvin ja tekee kaikki tehtävät helposti, kun sitä ratsastaa tarmokkaasti eikä tyydy kädenlämpöiseen köpsöttelyyn.Kaikki kuvat Kangasalan kilpailuista 5.7. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti