torstai 30. heinäkuuta 2015

Ratatreeniä

Tänään oltiin Hyyppärässä valmennuksessa Hepun kanssa. Aluksi käytiin läpi kaikki askellajit ja yritettiin saada Heppu nostamaan lapojaan enemmän ylös. Kun etuosa nousee, on takajalkojen pakko tulla alle.

Sen jälkeen keskityttiin ratsastamaan Helppo A:4 -ohjelmaa ja sen osia. Ensin käytiin kaikki tehtävät erikseen lävitse. Tällä kertaa eniten korjattavaa oli keskiravissa sekä käynnin kautta laukanvaihdoissa radan poikki.

Keskiravi lähti aina hyvin, mutta keskihalkaisijan kohdalla iski tahdin ja tasapainon menetys ja loput lävistäjästä meni plörinäksi. Sain ohjeeksi harjoitella kotona niitä niin, että käännän lävistäjälle jo hyvissä ajoin ennen kulmaa, jolloin saan sitten hiljalleen "huijattua" lävistäjää pidemmäksi aloittamalla lähempää ja lähempää kulmaa. Täytyy myös kiinnittää huomiota siihen, että tähtään tarkasti kirjaimeen ja etten pyydä liikaa eteen vaan ylläpidän sitä hyvää ravia, jota tulee ensimmäiset metrit.

Käynnin kautta vaihtoa varten Heppuun täytyy ratsastaa melko paljon painetta, että saan sen pysymään terävänä koko tehtävän ajan, Se alkaa helposti ennakoida käyntisiirtymistä jo siinä kohtaa, kun käännytään radan poikki, jolloin se jää hidastamaan ja töksähtää sitten siirtymisessä etupainoiseksi.  

Huomenna Heppu saa kävellä ja viikonloppuna tehdään kunnon treenit. Ensi viikolla mennään sitten vähän säästeliäämmin, että energiaa riittää Salon kilpailuihin 9.8. Tosin ei sitä liikaakaan auta olla, ettei mene taas kipittelyksi koko rata.

Jyväskylä 17.5. © Annamari Sundgren

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti