sunnuntai 30. elokuuta 2015

Junioricupin finaali, Iisalmi

Lauantaina lähdimme aamulla kymmenen jälkeen ajelemaan kohti Iisalmea. Matkaan meni parin juottotauon kera vajaa seitsemän tuntia. Heppu matkusti tapansa mukaan nätisti sekä joi ja söi hyvin. Ajoimme suoraan kisapaikalle, missä ratsastin Hepun kevyehkösti.

Alkuun se sai kävellä pitkään. Ravissa ja laukassa tein loivia väistöjä ja annoin Hepun liikkua aika matalassa muodossa. Huolellisen verryttelyn jälkeen otin sen kootummaksi ja tsekkasin, että Heppu tuli kevyin avuin takaisin ja lähti sähäkästi eteen. 

Ratsastuksen jälkeen jatkoimme vielä pari kilometriä eteenpäin ravitallille, missä H oli yötä. Letitin Hepun jo illalla valmiiksi ja sen jälkeen se sai jäädä lepäilemään ison yöheinäkasan kanssa.


Sunnuntaina Heppu ruokittiin tallin puolesta jo 6.30. Heppu oli ehtinyt sopivasti syödä aamuruokansa, kun menimme tallille kahdeksaksi. Aamulla tein vielä etuletin ja siistin ponia muutenkin.


Kisapaikalla olimme vähän ennen yhdeksää, joten H ehti kävellä hyvin ennen verryttelyä. Verkkasin reilun 30 minuuttia. Ensin keventelin ja laukkailin Hepun rennoksi, ja sen jälkeen ratsastin sen Riitan ohjeilla teräväksi.


Rata oli tasainen eikä siihen tullut yhtäkään huomattavaa rikkoa. Keskiaskellajit kaipaavat vielä lisää voimaa ja käynnin kautta vaihdossa olisin voinut ratsastaa paremman tien, vaikka se muuten olikin hyvä. Siitä käynnin kautta vaihdosta saimme C-tuomarilta 8 ("pehmeä, täsmällinen"), M-tuomarilta 7 (ei kommenttia) ja H-tuomarilta 5 ("raviaskelia"). Muutenkin tuomareilla oli jonkin verran eroja mielipiteissään (C: 66,071%, M: 64,286%, H: 63,214%, yhteensä 64,524%), mutta prosentit riittivät kuitenkin kolmanteen sijaan. Eroa kakkoseen jäi 0,119%, joten pienestä jäi kiinni!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti