lauantai 22. elokuuta 2015

Treenien pariin palattu

Pohjallisten laitto auttoi heti, ja maanantaina päästiin jo varovasti ratsastamaan. Alkuviikko menikin sitten kevyesti työntekoon totutellen, koska en halunnut ottaa mitään ylimääräisiä riskejä, kun finaalikin on jo ensi viikonloppuna. Onneksi mitään arkomista ei ilmennyt missään kohtaa, ainoastaan Hepun työmotivaatiossa oli vähän huomauttamista. Se ei kuitenkaan ollut ihme, kun viime viikolla en päässyt oikeastaan ollenkaan ratsastamaan sitä kunnolla.

Eilen meillä oli valmennus Hyyppärässä. Alkuun Heppu yritti mennä siitä mistä aita on matalin ja oli tosi hidas reagoimaan mihinkään. Itse olin ihan liian kiltti sille siinä kohtaa, enkä tarpeeksi napakasti pyytänyt loppuun asti.

Viime kilpailuissa eniten treeniä kaipaaviksi osoittautuivat avotaivutukset ja ravin kautta laukanvaihto keskihalkaisijalla, joten harjoittelimme sitten niitä. Avoissa Heppu saisi taipua paremmin ja olla pehmeämmin asettunut, mutta sellaistahan ei tietenkään kahdessa viikossa ehdi pikakorjata. Ravin kautta vaihdot onnistuivat, kehuja saimme varsinkin suoruudesta.

Lopuksi ratsastin finaalin radan (Helppo A:4) läpi niin, että en esittänyt liikkeittä kuten kilpailuissa, vaan "alleviivasin" niitä kohtia, joissa on ongelmia esimerkiksi taipumisen tai suoruuden kanssa. Rata meni oikeastaan aika hyvin. Töitä sain tehdä, mutta Heppu oli nöyrä ja teki sen mitä pyysin. Alkutervehdykset ja ravin kautta vaihto keskihalkaisijalla olivat suoria, keskiravi oli niin hyvää kuin mihin juuri nyt pystymme ja käynnin kautta laukanvaihto pysyi kasassa.

Erityisen hienona jäi silti mieleen siirtyminen ravista käyntiin A:n kohdalla. Se ei töksähtänyt yhtään, vaan Heppu kantoi itsensä hyvin ja sain ajatuksen eteen säilymään koko siirtymisen läpi. Valmentajankin kommentti siitä oli "Hieno!", joten niin hassulta kuin se kuulostaakin, jäi siitä siirtymisestä ehkä paras fiilis koko valmennuksesta. Viime kilpailuissa tuomarit toivoivat lisää pehmeyttä siirtymisiin, joten toivottavasti onnistun finaalissa ratsastaamaan yhtä hyvät siirtymiset kuin eilen.

Loppukäynneillä valmennuksen jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti