perjantai 9. lokakuuta 2015

Aluekatsastus

Viime viikonloppuna 3.-4.10. olimme Hepun kanssa Etelä-Suomen alueen aluekatsastuksessa Keisarinmäellä. Viime talvesta lähtien olemme olleet ESRA:n aluerenkaassa, missä valmentajana toimii Mikaela Soratie. Sitä ennen kävimme Hämeen alueen aluevalmennuksissa Ypäjällä, mutta vaihdettuani seuraa siirryimme sitten ESRA:n valmennuksiin.

Lauantaina kerroimme kuulumiset ja näytimme Keelalle missä mennään. Kävimme läpi avot, sulut ja vaihdot. Keela kehui Hepun kehittyneen paljon sitten viime näkemän, mikä oli tosi kiva kuulla, kun olen sitä ihan itse ratsastanut ilman, että kukaan muu on sen selässä käynyt.

Kuvat lauantailta alkuverryttelyistä.

Sunnuntaina tehtiin sitten enemmän, lähinnä laukkatyöskentelyä, mutta loppuun pätkät raviakin. Heppu vaikutti vähän väsähtäneen oloiselta jo alussa, mutta tsemppasi silti hienosti koko valmennuksen läpi. Missään nimessä se ei ollut huonon tuntuinen, vain pikkuisen tavallista hitaampi.

Alkuun treenasimme laukkaa ympyrää kasvattamalla ja pienentämällä. Ympyrää pienentämällä saatiin hevoset kokoamaan ”itsestään”. Heppu jäi ajoittain vähän löysäksi ja olisin halunnut siihen enemmän energiaa, mutta silti sieltä tuli hyviä pätkiä.

Sen jälkeen leikimme uralla avo- ja sulkutaivutusten välillä laukassa. Siinä kohtaa Hepulla meni vähän herne nenään, mutta pienen neuvottelun jälkeen se oli taas kuuliainen ja teki hienosti hommia. Näitä avon ja sulun välisiä siirtoja Keela kertoi harjoittelevansa itsekin paljon hevosilla, joiden on tarkoitus siirtyä vaativa B -tasolle. Täytyy siis lisätä niitä treeniohjelmaan!

Loppuun teimme ravia ympyrällä, missä tarkoituksena oli hakea vain hyvää fiilistä ja liikettä. Heppu teki hienoja pätkiä, nyt se on jo päässyt kiinni siihen, mitä siltä puolipidätteellä halutaan. Keelakin sanoi sen käyttävän polvea paljon paremmin nykyään. Kuulemma näytti ihan siltä, että olemme harjoitelleet passagea, kun ravi on niin paljon parempaa. Itse asiassa viime aikoina onkin tuntunut, että olemme menneet taas ison harppauksen eteenpäin, kun me molemmat olemme saaneet uusia ahaa-elämyksiä.

Meidän osalta valmennukset jatkuvat samoin kuin viime talvena. Seuraava aluevalmennus onkin jo 7.-8.11. Vihdissä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti