sunnuntai 8. marraskuuta 2015

Emma Kanervan valmennuksessa

Viime postauksessa kerroin, että meidän treenit eivät ole sujuneet kovin hyvin. Tälle löytyi selitys satulasta, joka oli käynyt epäsopivaksi, kun Heppu on saanut enemmän lihasta. Nyt meillä on sitten uusi satula, Prestigen X-Helen, joka sopii meille molemmille hienosti. Heppu voi taas liikkua tyytyväisenä ja itse saan satulasta hyvän tuen istunnalleni.


Eilen olimme Hepun kanssa Erkylässä Emma Kanervan valmennuksessa. Valmennus oli kaksipäiväinen, mutta perjantaina menin toisella hevosella, jota olen saanut viime aikoina ratsastaa. Aloitimme työskentelyn kevyessä ravissa ja laukassa. Heppu sai venyttää itseään eteen-alas ja laukassa aktivoimme sisäpohkeella sen takajalkoja ottamaan nopeampia askelia. Heppu jää helposti hitaaksi takaa, joten juuri tätä sen kanssa pitää harjoitella.Verryttelyn jälkeen harjoittelimme avoja ja sulkuja ensin ravissa ja sen jälkeen laukassakin. Ravissa sain keskittyä pitämään ravin koko ajan samanlaisena ilman, että askel lyhenee ja kiihtyy kulmassa tai taivutuksissa. Laukassa taas Heppu saisi olla terävämpi ja nopeampi takaa.


Teimme myös muutaman keskiravin, joiden osalta sainkin ison ahaa-elämyksen. Keskiravissa meidän ongelmana on ollut ennen kaikkea tahti ja sen menettäminen. Aiemmin olen ratsastanut keskiravin liian kiirellä ja pyytänyt heti lävistäjän alussa "kaiken". Emma neuvoi kasvattamaan ravia varovasti pikkuhiljaa. Tämä auttoi heti ja tahti alkoi säilyä paremmin. Luulen, että myös uudella satulalla on oma vaikutuksena tähän, koska nyt pystyn istumaan rennosti keskiravissa ja keskittymään hevoseen vaikuttamiseen sen sijaan, että käytän kaiken energiani istumiseen kuten vanhassa satulassa.


Se juttu, mikä nousi koko valmennuksen ajan esille, oli niskan pehmeys ja asetukselle periksi antaminen. Sitä olemme oikeastaan koko syksyn harjoitelleet ja olen siihen pyrkinyt keskittymään, mutta vielä on hirveästi parannettavaa. Heti, kun pitäisi pystyä ratsastamaan liikkeitä yksittäin tai varsinkin peräkkäin, Heppu jää niskastaan jäkittämään. Matalammassa muodossa se on niskastaan rennompi, mutta sama rentous pitäisi löytää kootumpanakin.


Kuvat ovat videolta, siitä huono laatu. Pitäisi tutkia, miten saan videoita tänne blogiin näkyviin, kun niitä tuppaa olemaan melkein jokaisesta valmennuksesta..!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti