perjantai 13. marraskuuta 2015

Torstain vinkit muistiin!

Torstaina olimme Riitan valmennuksessa Hyyppärässä. Tällä kertaa normaalin selostuksen sijaan ajattelin kerätä tärkeimmät huomiot tähän ylös ranskalaisin viivoin, jotta minunkin on helppo ja nopea niihin aika ajoin palata.
  • Taivutettaessa täytyy muistaa selvä ero taivuttavan ja eteen pyytävän avun välille. Taivuttava pohje puristaa tasaisesti, eteen pyytäessä pohje on nopea.
  • Asetuksen kanssa työskennellessä täytyy muistaa seurata ulko-ohjalla, jotta hevosen on mahdollista asettua. Ohja ei kuitenkaan saa jäädä löysäksi. Ulkokäden kanssa voi mennä harjaa pitkin kohti korvia, jolloin hevosella on tilaa asettua, mutta samalla on mahdollista vahtia, ettei ulkolapa pullahda.
  • Vastalaukassa ei saa jäädä varmistelemaan, ettei tulisi vaihtoa. Virheitä "peittelemällä" ei tapahdu kehitystä ja hevosta on mahdotonta kouluttaa. On siis parempi istua rennosti ja virheen (tässä tapauksessa laukanvaihdon) sattuessa korjata rauhallisesti, mutta määrätietoisesti.
  • Laukanvaihdossa käden tulee olla jopa liioitellun kevyt. Näin Heppu saa tilaa eteen ja voi kerätä etujalkansa takasten alta pois. Jos etujaloilla ei ole tilaa tarpeeksi, tulee vaihto potkun kera tai kahdessa osassa; ensin takaa, sitten edestä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti