keskiviikko 23. joulukuuta 2015

Terveisiä klinikalta ja kiropraktikolta

Viime viikonloppuna Heppu sai oikein tehokasta hoitoa, ensin kävimme perjantaina klinikalla Teivossa ja sen jälkeen vielä lauantaina kiropraktikko Geert Meerssemanin käsittelyssä Riihimäellä.

Klinikalla Hepulle tehtiin ontumatutkimus, jonka perusteella siltä sitten kuvattiin oikean etujalan alanivelet ja vasen takapolvi. Kuvissa ei näkynyt mitään dramaattista, etujalassa oli nuljuluiden yläkärjissä hiukan terävöitymää sekä lisäksi kohtalaista kavioruston luutumaa, ja takapolvessa ei näkynyt mitään normaalista poikkeavaa. Hoitona Hepulta piikitettiin vuohisnivel ja takapolvi. Kuulemma kesäisellä pieleen menneellä kengityksellä saattoi hyvinkin olla osansa etujalan reagointiin taivutuksissa, vaikka kengittäjän vaihdon myötä kengitys on mennytkin nyt parempaan suuntaan. Lisäksi Hepulta otettiin hiekan varalta röntgenkuvat vatsaontelosta, mistä löytyikin pieniä hiekkakertymiä.

Klinikalta saimme ohjeeksi kävellä selästä käsin 10-14 päivää. Sen jälkeen voi aloittaa ravaamisen suorilla urilla välttäen kääntymistä tiukasti oikealle. Rasitustasoa voi alkaa nostaa niin, että neljän viikon kohdalla palataan normaaliin liikuntaan. Lisäksi Heppu sai Metacam- ja psyllium-kuurit.

Lauantaina Heppu pääsi kiropraktikon hoidettavaksi. Geert epäili Hepun liukastuneen niin, että takajalat ovat lähteneet alta ja selkä taittunut, mikä ei ole ollenkaan ihme näillä keleillä. Sillä oli sekä rinta- että lannerangassa subluksoituneita nikamia (eli nikamat olivat pois paikaltaan), jotka saatiin hoidettua paremmiksi.


Eiköhän tämä tästä, toivottavasti Heppu saadaan hoidettua kuntoon ilman takapakkeja. Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta kaikille!

1 kommentti:

  1. Anonyymi12/23/2015

    Kenellä eläinlääkärillä kävitte? :)

    VastaaPoista