perjantai 8. huhtikuuta 2016

Ensimmäiset treenit Hyyppärässä

Eilen torstaina meillä oli Elviksen kanssa ensimmäinen valmennus Hyyppärässä. Lastaaminen ja matkustaminen sujui vaivattomasti, ja muutenkin Elvis käyttäytyi fiksusti, vaikka aluksi sitä vähän jännittikin ruuhkaisessa maneesissa. Jännittäminen kuitenkin unohtui heti, kun otin ohjat käteen ja aloin verrytellä.

Kuvat ovat videolta, pahoittelut huonosta laadusta..

Valmennuksessa keskityimme perusasioihin. Elviksen tulee kantaa itsensä ilman, että joudun sitä siinä auttamaan kannattelemalla sen päätä. Lisäksi takajalat pitäisi ratsastaa nopeammiksi ja ottamaan mieluummin vähän lyhyempää askelta. Nyt Elvis pääsee etenkin ravissa "karkuun" harppomaan liian isoa ravia, mistä on hankala sitten myöhemmin lähteä mitään tehtäviä ratsastamaan.


Alkuun työskentelimme ympyrällä siirtymisten ja vastalaukan parissa. Varsinkin laukan jälkeen Elvis olisi mennyt ravin sijasta pelkästään laukkaa ja muutenkin tarjosi sitä vähän joka välissä. Riitta neuvoi istumaan ravin tahtia, vaikka E yrittäisikin tarjota laukkaa, ja laskemaan päässäni tahtia "yks-kaks-yks-kaks...", joka auttoikin paljon! Jos Elvis vaihtaa laukalle, kun pyydän takajalkoja nopeammiksi ravissa, täytyy takajalkojen pyytämistä jatkaa myös laukassa, ja siirtää sitten vasta raviin takaisin. Näin se oppii, ettei laukalle siirtymällä voi luistaa työnteolta.


Kun homma alkoi sujua ympyrällä, siirryimme uralle tekemään ravia ja laukkaa sekä siirtymisiä niiden välillä. Jokaiseen kulmaan ratsastettiin voltti. Varsinkin suoralla uralla sain tehdä tosissani töitä, että sain pidettyä takajalat nopeina ja ravin lyhyenä. Laukkatyöskentely tuntui helpommalta, mutta siinäkin pitää olla tarkkana, että E pysyy lyhyenä ja kantaa etuosan, eikä sukella alas pitkäksi.


Eiköhän tämä tästä lähde.. :) Ainakin toistaiseksi on mennyt tosi kivasti ja kehitystä on tapahtunut koko ajan. Ensimmäisiin kilpailuihinkin ilmoittauduin jo Elviksen kanssa, ne olisivat 22.4. Ypäjällä. Saa nähdä pääsemmekö sinne, sillä luokka oli rajoitettu 40:lle ja siinä oli jo täysi määrä ratsukoita, kun pääsin ilmoittautumaan Elviksen vuosimaksun tallennuttua. Pidetään siis peukkuja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti