lauantai 16. huhtikuuta 2016

Sunnuntaitreenit

Kirjoitin tämän postauksen maanantaina, mutta en näköjään muistanut koskaan julkaista sitä.. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan, vai miten se menee? Päätin kuitenkin vielä julkaista tämän, sillä koko viikko meni lähinnä näitä samoja tehtäviä harjoitellessa maasto- ja kävelypäiviä lukuunottamatta.

Eilen oli hieno sää, joten ratsastin molemmat kentällä. Hepulla oli ohjelmassa vähän kevyempi huvittelupäivä. Laitoin pituushalkaisijalle ravipuomit, joita tulin vuorotellen molemmista suunnista ja tein jokaiseen kulmaan voltin, missä pääsin taivuttamaan kunnolla. Voltit tein tilanteen mukaan joko käynnissä tai ravissa, jotta sain kunnolla keskityttyä siihen, että Heppu todella taipuu rehellisesti eikä valu mihinkään suuntaan tai kadota tahtia ja eteenpäinpyrkimystä. Tehtävä osoittautui hyväksi, sillä taipumisen lisäksi pääsin puuttumaan myös suoruuteen aina halkaisijalla.

Laukassa keskityin vain siihen, että Heppu liikkui reippaasti pohkeen edessä, muuten se sai liikkua aika vapaasti. Hyppäsimme molempiin suuntiin muutaman kerran pikkuristikot. H hyppäsi ihan tosissaan, vaikka korkeutta meidän "esteillä" oli max. 40 senttiä. Ensimmäisestä suunnasta se keilasi toisen ristikon nurin, joten vasemmassa kierroksessa ylitimme sitten enää yhtä ristikkoa.

Annoin kaikkeni, terveisin Heppu.

Elviksen kanssa otimme vähän enemmän vakavasti. Teimme Riitan antamia kotiläksyjä: siirtymisiä ja vastalaukkaa. Alkuverryttelyn jälkeen aloitin työskentelemällä nopeilla siirtymisillä käynnin ja ravin välillä, jotta saisin takajalat alle ja nopeiksi. Pian pääsimmekin siirtymään seuraavaan tehtävään, jossa ratsastin reilusti uran sisäpuolella ja tein jokaiseen kulmaan voltin. Elvis kantoi itsensä hyvin heti, kun muistin itse vahtia, etten jää liikaa auttamaan sitä.

Laukkatyöskentely tuntui tosi helpolta verrattuna esimerkiksi torstain valmennukseen. Elvis pysyi takaosallaan ja edestä kevyenä, ja ehdin ennakoida hyvin kaikki ylimääräiset kuviot. Varsinkin vastalaukka sujui ilman vaihtoja ja tasapaino säilyi, kun muistin pidätteet ja nopean jalan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti