tiistai 17. toukokuuta 2016

Kisakausi korkattu Elviksen kanssa

Meidän ensimmäiset yhteiset kilpailut olivat Ypäjällä 22.4., missä starttasimme 2-tason kvaaliluokan. Ohjelma oli Helppo A:2. Ekoiksi kilpailuiksi ne menivät paremmin kuin uskalsin edes odottaa, vaikka Elvistä tuomaripääty jännittikin ja sen vuoksi tuli muutama kallis virhe. Prosentteja saimme 60,603, eli saimme kuitenkin kvaalit kasaan ja olimme tuloslistalla 11/33.


Toiset kilpailut olivat vähän kuin kotikentällä, sillä ne järjestettiin Hyyppärässä 7.5. Siellä menimme junioreiden esiohjelman, joka oli myös Supreme Horse Care 7-8-v. Champion -sarjan 1.osakilpailu. Niissä kilpailuissa raviohjelma oli ihan hyvä, Elvis oli rento ja numeroita saimme pääasiassa väliltä 6.5-7. Loput ohjelmasta menikin sitten plörinäksi, joten prosentit jäivät lopulta n. 59:ään. Seuraavat kilpailut ovat ensi sunnuntaina 22.5. Laaksolla, missä olisi samainen junioreiden esiohjelma. Toivottavasti harjoittelu on tuottanut tulosta ja selvittäisiin tällä kertaa koko ohjelma ilman suurempia virheitä.Treenien suhteen on mennyt oikein kivasti. Nyt olemme päässeet tekemään jo muutakin kuin pelkkää perustyöskentelyä, vaikka tietysti sitäkään ei ole unohdettu. Viime viikkoina olemme treenanneet pääasiassa avoja, sulkuja ja vaihtoja. Sulut vasemmalle ovat olleet vähän hankalia, Elvis ei ole joko lähtenyt ollenkaan tai sitten työntänyt pepun edelle. Viikonloppuna kuitenkin koin ahaa-elämyksen niiden suhteen, kun paikansin ongelman omaan istuntaani. Suluista tuli heti sujuvampia, kun korjasin asentoani, joten nyt täytyy olla tarkkana etten jää istumaan yhtään liikaa oikealle.

Tällä viikolla teemana on ollut suoruus. Elvis ei ole mitenkään erityisen vino, mutta suoruus kaipaa silti pientä hienosäätöä etenkin laukassa. Niinpä olemmekin sitten tahkonneet laukkaa ahkerasti kohti peilejä. Olen keskittynyt myös tarkasti siihen, että pääsen vaikuttamaan pelkkään etuosaan sen sijaan että myös takapää lähtisi siirtyilemään.


Loppukaneettina mainittakoon, että joka päivä jaksan edelleen hämmästyä miten ihanan ja hienon hevosen sainkaan! Jossain kohtaa talvea Hepun sairaslomaillessa alkoi olla jo aika epätoivoinen olo tulevaisuuden suhteen, mutta niin ne asiat sitten lopulta järjestyivät. Näiden kahden kanssa kelpaa treenata, monenä päivänä on tuntunut ettei malttaisi tulla selästä alas ollenkaan. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti