torstai 21. heinäkuuta 2016

Heppu is back

Nyt voi jo sanoa, että Heppu on ihan tosissaan palannut täyteen treeniin ja kilpailuihin. Se tuntuu paremmalta kuin koskaan, se on täynnä energiaa ja lähtee tyytyväisenä korvat hörössä hommiin. Oikeastaan tuntuu, että Hepusta on kuoriutunut ihan eri hevonen, siitä vähän hitaasta ja laiskanpulskeasta ponista on jäljellä enää muisto.

Tällä hetkellä ratsastan sen kanssa rankan treenin kahdesti viikossa, mikä näyttäisi sopivan sille tosi hyvin. Melkein tuntuu, että mitä vähemmän teen sitä paremmaksi se tulee. Sen lisäksi sillä on kaksi kevyempää, palauttavaa päivää kentällä ja yksi maastopäivä, jolloin se pääsee radalle laukkaamaan niin lujaa kuin sitä milloinkin huvittaa. Ja sitähän huvittaa niin, että radasta tuntuu loppuvan kilometrit kesken.. :) Maanantaisin ja perjantaisin sillä on kävelypäivä, silloin vien sen taluttaen maastoon kävelemään ja kiipeilemään. Hepun viikko näyttää yleensä siis kutakuinkin tältä:

ma kävelypäivä
ti rankka treeni
ke maasto
to kevyt treeni
pe kävelypäivä
la rankka treeni
su kevyt treeni

Kisakautensa Heppu korkkasi sunnuntaina 10.7. Kangasalla varsin villeissä tunnelmissa. Starttasimme siellä 3-tason helpon A:n (FEI:n CCIP** kenttäkilpailuohjelma poneille 2007). Verryttelin aika lyhyissä pätkissä ja Heppu tuntui sopivan sähäkältä ja pirteältä, mutta oli kuitenkin rento eikä pöllöillyt. Maneesista kilpailukentälle siirtyessä se kuitenkin muuttui kieppuvaksi ilmapalloksi. Radalla sain taiteilla kieli keskellä suuta, että pysyimme aitojen sisäpuolella ja esitimme edes jotenkin vaaditut kuviot.. Raviohjelman Heppu oli jotenkuten lapasessa, mutta laukkaohjelma meni pahemman kerran pukitteluksi ja villittelyksi. Lopputervehdys oli radan kohokohta, siitä 8, kun Heppu-ilmapallo oli ehtinyt radan aikana tyhjentyä ja rauhoittua. Radalta tullessa ei voinut kuin nauraa, kun toimihenkilötkin tunnistivat Hepun "ponina, joka pukitteli villisti radalla". Sellainen reissu sillä kertaa, ehkä Heppu seuraavalla kerralla taas muistaa, minkä takia sinne radalle mennään..! Parempi kuitenkin näin päin, ylimääräinen energia on helpompi ohjata työntekoon kuin taikoa sitä tyhjästä.Ihan huippua, että Heppu on päässyt taas radoille ja treeniin, ja että se voi hyvin. Horse Balancen Kristiina on ollut korvaamaton apu suunnitellessaan Hepulle ruokinnan, joka tukee sen hyvinvointia parhaalla mahdollisella tavalla. Paljon heinää, jota tarpeen mukaan täydennetään melassilla, Greenlinella ja Formula-1-Horse -tuotteilla - mitä muuta pieni poni voisi toivoa? Hyvään heinään perustuvan ruokinnan ansiosta Heppu on hyväntuulinen, eikä oireile vatsallaan lainkaan kuten ennen Kristiinan apuun turvautumista. Formula-1-Horse -tuotteista on aina löytynyt hyvä ja toimiva tuki mm. vatsalle, nivelille ja lihaksille. Arjen lisäksi olemme saaneet paljon apua myös kilpailuihin. Horse Balancen suorituskykyä optimoiva ruokinnan ansioista Heppu on jaksanut suorittaa kilpailuissa kuumana päivänä pitkänkin matkan jälkeen pirteästi ja omana itsenään.

Suuret kiitokset siis Horse Balancelle! Kiitokset kuuluvat myös uudelle hierojallemme, jonka ansiosta Hepun selkäongelmat saatiin hoidettua kuntoon. Nyt on hyvä suunnata kohti kilpakenttiä, ensi kerralla toivottavasti vähän rauhallisemmin kuin Kangasalla.. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti