keskiviikko 24. elokuuta 2016

SM-kilpailut Ypäjällä 18.-19.8.

Torstaina aamulla pakkasimme Elviksen autoon ja lähdimme Ypäjälle kohti molempien ensimmäisiä SM-kilpailuja. Ypäjälle saavuttuamme ajoimme ensin suoraan hevostarkastukseen, joka Elviksen osalta sujui varsin villisti. Talutettuna juokseminen oli sen mielestä ihan älyttömän jännää puhumattakaan siitä, että pienellä alueella pyöri varmaankin melkein parikymmentä hevoskaveria odottamassa omaa vuoroaan. Hevostarkastuksesta talutimme Elviksen tien toiselle puolelle III-talliin, missä sille oli karsina varattuna. Vielä tallissakin se kävi melkoisilla kierroksilla, keuli ja pomppi ympäriinsä karsinassa.

Iltapäivään ja ensimmäiseen starttiin mennessä se onneksi oli jo tasoittunut. Kilpailualueelle mennessä sitä jännitti kovasti, mutta mitään suurempaa katastrofia ei syntynyt, ja muutaman hölkkäkierroksen jälkeen verryttelyssä se uskalsi jo vähän huokaista helpotuksesta. Riitta oli verryttelyssä auttamassa ja haimme lähinnä hyvää, rentoa liikkumista ja kävimme radalla eteen tulevia tehtäviä läpi. Elvis tuntui verryttelyssä tosi hyvältä, mikä oli ihme, kun koko alkuviikon se oli ollut vaikeampi kuin koskaan, riekkunut ja hypellyt vain. Ehkä se ymmärsi, että Ypäjällä oli tosi kyseessä.. ;)

Radalle mennessä Elvistä jänskätti vähän yleisö, kaiuttimet ja muut radan ympärillä olleet systeemit, mutta parin ympyrän jälkeen se rentoutui ja alkoi keskittyä vain siihen, mitä siltä pyysin. Rata onnistui omalla tasollamme lukuun ottamatta kolmea viimeistä kohtaa (lisätty laukka, siirtymiset koottu laukka - lisätty laukka, lopputervehdys), joissa kaikissa Elvis rupesi horjumaan ja vaihteli harmillisesti laukkoja. Radan jälkeen ja vielä myöhään illallakin olin vähän ristiriitaisissa fiiliksissä. Toisaalta oli hienoa, että Elvis teki kauden parhaan radan juuri SM-kilpailuissa, mutta nuo kolmen viimeisen kohdan virheet jäivät kyllä ärsyttämään.. Olisin itse voinut olla skarpimpi ja estää horjahtelut. Valmentaja ja muut tukijoukot olivat kuitenkin heti radan jälkeen iloisesti yllättyneitä, ja omakin mieleni parani vähän, kun selvisi, että pääsimme seuraavan päivän finaaliin. Prosentteja saimme ensimmäisenä päivänä yhteensä 63,676, mikä oli lopun kalliisiin virheisiin nähden ihan mukavasti.

Illalla olikin sitten edessä ahkeraa kürmusiikin kuuntelua ja radan katsomista videolta, sillä olin päässyt ratsastamaan kürin vain kaksi kertaa ennen SM-kilpailuja. Ensimmäisellä kerralla satoi niin rankasti, etten kuullut koko musiikkia ollenkaan ja toisella kerralla Elviksellä oli niin hankala päivä, että koko homma meni pelkäksi riehumiseksi.


Perjantaina lähdimme siis aika lailla ilman suurempia odotuksia küriin. Riitta oli taas auttamassa verryttelyssä ja Elvis tuntui yhtä hyvältä kuin edellispäivänäkin, ehkä ihan vähän raskaammalta, mutta ei missään nimessä mitenkään hankalalta. Keskityimme taas perusliikkumiseen ja katsoimme läpi radalla esitettävät kuviot, erityisesti alun volttihässäkän, missä Elvis helposti pääsee "karkuun" ja alkaa horjahtelemaan.

Radalle mennessä Elvis oli paljon rennompi kuin ensimmäisenä päivänä, joten pääsin aloittamaan luottavaisin mielin. Raviohjelma oli pakollisten liikkeiden osalta ehjä, ei kuitenkaan mikään erityisen häikäisevä ja parannettavaa tietysti (ja onneksi!) jäi vielä paljon. Käyntiohjelmassa takari hajosi, mutta muuten siitä selvittiin ilman kummempia kommelluksia. Laukkaohjelmassakin oli hetkensä, vaikka Elvis jäi pohkeen taakse eikä enää jaksanut ponnistella. Siitä seurauksena taas horjumista ja ylimääräisiä vaihtoja. Olen kuitenkin tosi tyytyväinen siihen, että pysyimme musiikissa aika hyvin. Lopussa jäin vähän jälkeen, mutta vaihtojen reittiä muuttamalla sain musiikista taas kiinni. Ja tietysti Elvis ansaitsee käytöksestään täyden kympin! Tekniset prosentit olivat yhteensä 65,10 ja taiteelliset 67,80, joten yhteensä saimme 66,45%. Yksi tuomari olisi jopa laittanut meidät ykkösiksi prosentein 70,75! Virheet pois ja lisää voimaa Elvikselle, niin hyvä tulee.

Lopullisissa tuloksissa olimme seitsemänsiä, joka ei ollut ollenkaan huonosti reilun neljän kuukauden yhteistyön jälkeen. Eikä kummallakaan ole vielä montaakaan starttia vaativissa luokissa takana, joten täytyy olla tyytyväinen. Nyt sitten talven yli ahkeraa treeniä, että nähdään mihin rahkeet riittävät ensi kaudella..

Alla vielä meidän kür videolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti