torstai 3. marraskuuta 2016

Hevosopisto Dressage Challenge 30.10.

Viime sunnuntaina kävimme harjoitusmielessä Ypäjällä ratsastamassa kürin. Alunperin SM-kisojen piti olla viimeiset kilpailut tälle kaudelle, mutta koska Ypäjällä pääsi ratsastamaan kürin, kannatti tilaisuus käyttää hyödyksi. Tämähän oli vasta toinen kerta, kun menimme kürin kilpailuissa.

Verryttelyssä keskityin hakemaan molemmille rentoa fiilistä, joka säilyisi radallakin. Tein paljon siirtymisiä, joilla sain Elvistä heräteltyä teräväksi ja voltteja, joiden avulla sain sen kyljistä notkeaksi. Lopuksi ennen radalle menoa kävin lyhyesti läpi sulut, avot ja pari askelta takaria. Elviksellä on ollut tapana vähän käpertyä kasaan radalla ja jo verryttelyssäkin ajoittain, mutta tällä kertaa se ei tuntunut "ujostelevan" niin paljoa. Radalle ratsastaessakin se ennemmin kasvoi kokoa kuin kyyristyi ja jämähti kuten aiemmin.

Radassa olin tyytyväinen siihen, että tosiaankin saatoin vaikuttaa Elvikseen koko ajan ilman, että se jäi pohkeen taakse tai muuten kovetti itsensä. Takaosakäännös oli oikeastaan ainoa kohta, missä tuli tarve korjata kunnolla pohkeen eteen, ja se ei ollut sinänsä yllätys, sillä takarit vaativat vielä paljon työtä ja enemmän kokoamisastetta onnistuakseen hyvin. Harmillisesti Elvis kuitenkin säikkyi muutamia kertoja yleisöä ja tuomareita, joten esimerkiksi lisätyistä laukoista molemmat menivät rikki. Säikkymisten takia jäimme musiikista jälkeen ja jouduin lopussa vähän oikomaan.

SM-kisoissa ohjelmamme onnistui kokonaisuutena tasaisemmin, vaikka sielläkin tuli laukkaohjelmassa rikkeitä. Tällä kertaa ohjelmassa oli paljon hyviä pätkiä, joissa näki kuinka syksyn nivelkuuri ja perusasioiden puurtaminen on oikeasti tuottanut jo tässä kohtaa talvea tulosta. Hyvien pätkien vastineeksi Elvis sitten esitti muutamia omia kuvioita, jotka tietysti jäivät hiukan kaivelemaan. Niillehän ei kuitenkaan mitään voinut, Elvis reagoi kaikkeen jännittävään vahvasti, joten talven aikana täytyy tehdä siedätysharjoituksia. Tuomareilta saimme aika ristiriitaista palautetta (C: 59,63%, H: 62,13%, B: 68,88%), mutta niinhän sitä sanotaan, että kauneus on katsojan silmässä.. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti