tiistai 20. joulukuuta 2016

Maajoukkueleiri 17.-18.12.

Joulukuun alussa kävimme Ypäjällä maajoukkuekatsastuksessa, missä meidät valittiin A-kehitysrenkaaseen. Viime viikonloppuna meillä oli ensimmäinen varsinainen leiri. Ratsastusten lisäksi ohjelmassa oli liikuntaa ja pientä infoa kausisuunnittelusta.

Lauantaina teimme aikalailla perusratsastusta. Haimme lisää ilmaa liikeeseen ja etuosaa kevyemmäksi. Varsinkin laukassa Elvis kokosi hienosti, mutta kaipaa vielä paljon voimaa, että se jaksaa kantaa pidempäänkin itseään helposti siinä kokoamisasteessa. Ravissa sen kanssa saa olla tarkkana, ettei se jämähdä hiukan pohkeen taakse ja ala leijua passagemaista ravia hitaana. Nopeutta takajalkoihin siis! Ne ovat Elviksellä luonnostaan hiukan hitaat ja tykkäävät harppoa isosti, joten sen kanssa täytyy yrittää löytää pienemmät, terävämmät askeleet. Lisäksi nyt olisi tärkeää jumpata sitä notkeammaksi ja päästä tilanteeseen, missä saan kieputella sitä mieleni mukaan ilman, että se alkaa vähän vastustella taivutuksia.


Sunnuntaina treenasimme pätkiä junnujen joukkueohjelmasta. Eniten treeniä kaipaaviksi asioiksi nousivat peruutukset. Niissä Elvis helposti jännittyy ja etenkin peruutuksesta pois pääseminen korrektisti ravissa on hankalaa. Elvis tarjoaa joko laukan tai jää muuten loikkimaan omiaan. Sain ohjeeksi harjoitella peruutuksia niin, etten nyt alkuun yritä päästä välittömästi raviin, vaan voin ottaa muutaman käyntiaskeleen väliin, jotta rentous säilyy. Kun Elvis alkaa pysyä rentona, voin taas alkaa vaatia nopeampia reaktioita ja välitöntä siirtymistä raviin.

Sulkujen suhteen totesimme, että vähemmän on enemmän. Sulkuja tehdessä riittää, kun ajattelen vain etujalat linjalle, jossa sulku on tarkoitus tehdä. Sulkuihin tulee herkästi liikaa taivutusta ja ristiaskelta, jos käytän ulkojalkaa, jolloin Elvis lähtee karkaamaan vain sivulle ja menetän sen. Kolmas asia, johon on syytä kiinnittää huomiota, on huolelliset valmistelut vaihtoihin, jotka tehdään radan poikki. Lävistäjillä vaihdot ovat hyvällä mallilla, mutta vaikeammilla linjoilla Elvis helposti karkaa pois avuilta. Käännöksessä ennen vaihtoa saan siis kääntää aika napakalla ulkojalalla ja ennen vaihtoa pitää olla tarkkana, että valmistelu todella menee perille. Lisäksi perusliikkumiseen suhteen ja varsinkin lisäyksissä vahdittava asia on, ettei Elvis lähtisi levittämään takaa. Tätä korjasimme ratsastamalla ravi- ja laukkalisäyksiä avotaivutusta ajatellen. Kun Elvis saa lisää voimaa, levittäminen luultavasti korjaantuu, kun se jaksaa alkaa kantaa itseään vielä paremmin takaosalla.

Seuraava leiri onkin jo heti tammikuun alussa, joten nyt Elvis saa hengähtää pari päivää ja sitten jatketaan ahkerasti treenejä Riitan johdolla. Postauksen kuvitus oli tällä kertaa vähän kökkö, mutta toivottavasti jossakin kohtaa saisin taas vaihteeksi ihan kunnon kuvia tänne blogiin näytille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti