lauantai 11. maaliskuuta 2017

Huoleton on hevoseton

Tällä kertaa ei kyllä mennyt kisakauden aloitus lähellekään putkeen.. Ensimmäisten kisojen suhteen meni lähes putkeen, harmillisesti vain jäimme kv-kvaalirajasta sen verran, ettei tavoitteena olleisiin Ypäjän kv-kilpailuihin ole asiaa. Oikeastaan se ei edes harmita enää, sillä emme sinne kuitenkaan olisi päässeet, sillä viime viikon treenireissulla Hyvinkäälle Elvis päätti riisua takasuojansa trailerissa. Suojien lisäksi osumaa sai myös toinen takajalka, joten treenit Riitan kanssa jäivät väliin, kun suuntasimme Heponiityn maneesin sijaan viereiselle klinikalle. Joten vaikka kilpailujen jälkeen ottikin pahasti päähän kvaalirajasta jääminen, se on tällä hetkellä aika pieni murhe. Kisoja tulee ja menee, eikä se kuitenkaan mikään kauden päätavoite ollut. Se on vasta edessä ja nyt keskitytään vain siihen, että molemmat olemme silloin kunnossa ja täydessä terässä.

Klinikalla jalka putsattiin ja tikattiin sekä siitä otettiin varmuuden vuoksi myös nivelnestenäytteet, jotka onneksi olivat puhtaat. Vaikka haavat loppujen lopuksi olivatkin odotettua harmittomammat, tuli sairaslomaa silti ainakin kolmisen viikkoa. Todennäköisesti menee pidempäänkin, sillä eilen isompi haava vaikutti vähän tulehtuneelta. Tähän asti haava on näyttänyt hyvältä, mutta luultavasti penisilliinikuurin loputtua se nyt sitten alkoi märkiä. Oma eläinlääkärimme on kuitenkin pian tulossa tsekkaamaan tilanteen, joten pidetään peukut pystyssä, ettei sairasloma kauheasti pitenisi. Elvis on ainakin tähän mennessä kestänyt lepoa yllättävän hyvin, mutta eiköhän se jossain kohtaa ala kyllästyä sairastarhassa nököttämiseen. Toivottavasti se siis pääsisi pian edes kävelemään ja normaalikokoiseen tarhaan.

Elvis sairastaa tyylillä, se on kokeillut vihreän lisäksi jo punaista ja kirkuvan pinkkiäkin sidettä. ;)

Onneksi Elviksen sairasloman ajaksi näyttäisi järjestyneen ratsastettavia hevosia; maailman mainioin Heppu ja sen lisäksi satunnaisia muita. En kuitenkaan ole pahemmin päässyt ratsastamaan muista oheistreeneistä puhumattakaan, sillä olen itse sairastanut jo melkein viikon sitkeää flunssaa. Taudin sopisi alkaa hellittää, sillä alkaa olla jo melkoisen kova hinku takaisin hevosen selkään ja muutenkin urheilemaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti