lauantai 29. huhtikuuta 2017

Alkukauden kisa-analyysia

Ihan ensimmäisistä kilpailuista helmikuussa Ypäjällä mainitsinkin jo ohi mennen tässä postauksessa. Ne kilpailut eivät olleet mikään järisyttävä menetys, mutta eivät mikään katastrofikaan. Sellainen varman päälle otettu kädenlämpöinen rata, missä kaikki sujui, mutta ei kuitenkaan ollut mitään erityisiä kohokohtia.

Sitten olikin traileriepisodin jälkeinen sairasloma, jonka jälkeen pääsimme radoille taas Ypäjällä Spring Dressagessa maaliskuussa. Kilpailut tulivat aika nopeasti saikun jälkeen, eli treenit ennen niitä jäivät vähäisiksi. Kilpailuissa ratsastettiin Future Cupin ensimmäinen osakilpailu ja hallimestaruus, joiden lisäksi kilpailut olivat myös NBCH-katsastus. Ensimmäisenä päivänä Elvis kyttäsi pääsiäispupukoristeita, jotka ilmeisesti uhkasivat syödä pieniä hevosia elävältä. Niinpä prosentit jäivät alas ja vielä alemmas niitä vetivät tuomarien melkoiset näkemyserot. Toisena päivänä Elvis ei enää kytännyt mitään, mutta heitti homman ihan lekkeriksi muuten vain. Kaikki mahdollinen, minkä vain voi rikkoa, meni rikki, joten sinäkään päivänä ei prosenteilla juhlittu ja emme päässeet kolmannen päivän küriin asti. Molempina päivinä verryttelyssä Elvis kuitenkin antoi hyvän tunteen selkään, joten jotain positiivista oli siinäkin viikonlopussa.

Koska emme päässeet sunnuntain küriin, osallistuimme silloin kotitallin harjoituskilpailuihin epävirallisesti viimeisenä muiden mentyä. Maneesiin tuotiin kaikennäköistä koristusta kukkapuskista laidoille ripustettuihin loimiin ja lisäksi saimme ihanan suuren yleisön, joka aplodeerasi ahkerasti. Aluksi Elvis oli aivan pöyristynyt, mutta rentoutui aika pian ja sain ratsastettua kaksi kertaa onnistuneesti joukkueohjelman läpi ilman pöllöilyä. Näitä ratatreenejä täytyy jatkossa tehdä säännöllisesti, että Elvis pikkuhiljaa lakkaisi välittämästä radan ulkopuolisesta elämästä.

Kauden kolmannet kilpailut olivat nyt vappuviikonlopun lauantaina Ratsastuskeskus Ainossa Järvenpäässä. Verryttelyssä Elvis tuntui hyvältä ja sopivalla tavalla sähköiseltä, samoin radalle menoa odotellessa. Radalle mennessä se vähän jännittyi, mutta pysyi ratsastettavissa. Kokeilin uutta lähestymistapaa radan kiertämisessä Sallan vinkkaamana. Aiemmin en ole ratsastanut suoraan päätuomaria kohti, mutta tällä kertaa hetken laitoja kierreltyäni tein muutaman kahdeksikon niin, että pääsin tulemaan keskilinjaa tuomaria kohti. Aiemmin alkutervehdys on ollut Elvikselle vaikea, mutta tänään se sujui ilman sätkyilyjä. Raviohjelma sujui kelvollisesti kokolailla muutenkin, seiskoja oli ilahduttavan paljon ja ainoa lievä hankaluus oli ensimmäisessä sulkutaivutuksessa, kun Elvis hieman horjahti tasapainosta ja en saanut sitä tarpeeksi nopeasti autettua. Käyntiohjelmassa Elvistä alkoi enenevissä määrin jännittää ja laukkaohjelman alkaessa se oli jo ihan kipsissä. Niinpä muutama kohta meni kokonaan harakoille, kun jouduin korjaamaan sitä takaisin pohkeen eteen. Laukkaohjelman muutamista onnistuneista hetkistä kuitenkin tuli seiskaakin, joten kunhan saadaan jännitys kuriin, alkaa tulosta toivottavasti tulla.

Tänä vuonna ei vielä ole T-paitakelejä näkynyt, saisi tulla jo kesä.

Seuraava viikonloppu onkin kilpailusta vapaa, jonka jälkeen meillä on tiedossa kolmen viikonlopun putki. Näin ehditään vielä saada ratoja alle ennen SM-kilpailuja, jotka ratsastetaan Ypäjällä Finnderbyn yhteydessä kesäkuun alussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti